Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samarbete

LUBIRC är ett samarbete för nya biobaserade produkter och processer

 

Stort träd i en skog. Foto.

Hos LUBIRC finner du Lunds Universitets samlade kunskap kring biobaserade produkter och processer. Vi arbetar med att ta fram helt nya produkter och processer samt ersätta befintliga produkter och processer med biobaserad råvara och biotekniska produktionsmetoder.

Kontakta oss om du vill veta mer eller vara med i samarbetet.

 

Hur samarbetar vi?

Efter att vi har fått kontakt och ser att det finns en idé och/eller ett intresse för att starta ett samarbete börjar vi med att undersöka mer i detalj vad vi kan göra tillsammans och hur vi gör det bäst. I vissa fall kan det vara intressant att söka och inkludera andra samarbetspartners, exempelvis en potentiell kund, leverantör eller någon annan part från aktuell värdekedja. Beroende på projektets natur och område kan det också behöva stärkas med extern finansiering.

En ordentlig dialog och analys mellan alla parter är mycket viktig för att samarbetet ska leda till bästa möjliga resultat och vi kommer även under hela projektets gång vara mycket noggranna med att följa upp så att arbetet verkligen går framåt i rätt takt och leder till relevanta resultat. Baserat på tidigare erfarenheter vet vi att de projekt som lyckas bäst, är de som redan tidigt i processen inte bara belyser tekniska villkor, utan också ser till andra frågor som kan vara avgörande för att en ny process eller produkt kan omsättas i praktiken. Dessa frågor kan också ha stora konsekvenser för vilka tekniska vägar man väljer att gå redan i ett tidigt skede.

Oavsett om ett projekt är litet eller stort, har potential att bli kommersiellt intressant omgående eller på längre sikt, så kommer vi att upprätta ett samarbetsavtal som ger trygghet och tillit för alla parter. Allt för att skapa ett så dynamiskt och bra samarbetsklimat som möjligt.

Kontakta LUBIRC

Josefin Ahlqvist

Projekledare

Tfn: 046 222 4118

Mobil: 0760 247 898

E-post: josefin [dot] ahlqvist [at] fsi [dot] lu [dot] se (josefin[dot]ahlqvist[at]fsi[dot]lu[dot]se)