Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bioekonomi

Sverige har mycket goda förutsättningar såväl teknisk som naturresursmässigt för att skapa en konkurrenskraftig bioekonomi med komplexa bioraffinaderier och annan produktion av gröna kemikalier. Det finns dock många andra viktiga aspekter som påverkar hur utvecklingen av bioekonomi kommer att bli. Dessa kan vara politiska beslut och styrmedel, företagskulturer, forskningsklimat, förmåga och förutsättningar att skapa innovationer och samarbeten mellan olika konstellationer av personer från företag och akademi etc.

Forskare inom bioekonomi på Lunds universitet

Porträtt Kes McCormick. Foto.

Kes McCormick

Universitetslektor, Internationella Miljöinstitutet

E-post: kes [dot] mccormick [at] iiiee [dot] lu [dot] se

Kes McCormick har en vetenskaplig bakgrund inom såväl statskunskap som miljövetenskap och arbetar med frågor där forskning, utbildning, kommunikation och innovation kombineras. I vid bemärkelse handlar det om frågor som rör kombinationen av politisk styrning och miljömässig hållbarhet. Mer specifikt har Kes särskilt studerat de faktorer som kan vara politiska beslut, specifika aktiviteter eller andra händelser och strukturerer som har en starkt drivande eller negativ effekt på hur ett samhälle lyckas implementera en bioekonomi och bioenergi.